POSNI KOLAČ SA DŽEMOM
S obzirom da se približava vreme posta ja sam rešila da se malo pozabavim posnim receptima :). Bez obzira što sam veliki fan mesa, jaja, mlečnih proizvoda, volim da eksperimentišem i sa jednostavnim sastojcima. To je jeftinino rešenje kada su visoki datumi u pitanju a ručka vam se nešto slatko. Uglavnom imate sve u kući i priprema posnih kolača ne zahteva puno vremena a ni neko preterano umeće. Dobro, ima i onih posnih kolača koji su skuplji i zahtevniji od nekih torti, ali ja ne govorim o njima niti ćete ih videti na mom na blogu. Ja sam žena koja voli da uprosti stvari i da prođe koliko toliko jeftino, a da u kući ipak uvek imam nešto slatko :D Ovaj posni kolač je baš jednostavan, može se spremati sa džemom koji imate u kući, i ako trenutno nemate čokoladu za kuvanje slobodno je možete izostaviti.
SASTOJCI :
Odnosi se na čašu od 2oo ml :
1,5 čaša brašna,
2 čaše vode,
pola čaše ulja,
1 čaša šećera,
1 vanilin šećer,
1 kašika cimeta,
1 kašičica sode bikarbone,
3 kašike džema,
2 kašike kakaa.
Za premaz :
Džem,
1oo gr čokolade,
2 kašike ulja.
PRIPREMA :
Pre pripreme uključite rernu na 2oo C.
Sve sastojke za koru prvo promešajte kašikom da se ne bi razleteo kakao po kuhinji. Zatim sve lepo sjedinite mikserom. Smesu izlijte u pleh i pecite oko 3o minuta, ali proverite čačkalicom i ranije.
Vruć kolaš premažite džemom, količinu odredite sami. Preko prelijte glazurom. Kolač isecite pre stavljanja i frižider na kocke da glazura posle ne bi popucala.
Ovo je posni kolač sa džemom od koga će vam zamirisati kuća i koji če probuditi sva čula.
Prijatno!
Recept preuzet sa : http://milicinakuhinja.blogspot.com
SASTOJCI :
Odnosi se na čašu od 2oo ml :
1,5 čaša brašna,
2 čaše vode,
pola čaše ulja,
1 čaša šećera,
1 vanilin šećer,
1 kašika cimeta,
1 kašičica sode bikarbone,
3 kašike džema,
2 kašike kakaa.
Za premaz :
Džem,
1oo gr čokolade,
2 kašike ulja.
PRIPREMA :
Pre pripreme uključite rernu na 2oo C.
Sve sastojke za koru prvo promešajte kašikom da se ne bi razleteo kakao po kuhinji. Zatim sve lepo sjedinite mikserom. Smesu izlijte u pleh i pecite oko 3o minuta, ali proverite čačkalicom i ranije.
Vruć kolaš premažite džemom, količinu odredite sami. Preko prelijte glazurom. Kolač isecite pre stavljanja i frižider na kocke da glazura posle ne bi popucala.
Ovo je posni kolač sa džemom od koga će vam zamirisati kuća i koji če probuditi sva čula.
Prijatno!
Recept preuzet sa : http://milicinakuhinja.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar