BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE

Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka.

Sastojci:

- 200 g brašna
- 100 g putera
- malo soli
- 70 ml vode
- 100 g slanine ili nekog drugog mesa
- 100 g šunke
- 100 g kiselih krastavčića
- 4 jaja
- 1 dl kisele pavlake





Priprema:

Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće(ili nekog drugog mesa). U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.




izvor : www.coolinarika.com

Takođe pogledajte:

  • PILETINA U AJMOKAC SOSU  Piletinu volim da ručkam pripremljenu na razne načine ali ipak najviše u nekom lepom kremastom sosu. Za obradu pilećeg mesa ne treba puno vremen… Read More
  • POSNA ŠPANSKA PITA  Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo. Možete je spremiti za doručak ili večeru a dobro prolazi i kao slavsko predjelo. Čak iako ne postite… Read More
  • SOGAN DOLMA - tradicionalno bosansko jelo Moj danasnji rucak...SOGAN DOLMA....tradicionalno bosansko jelo....Sastojci:    1 kg crvenog luka-srednje veličine  &nb… Read More
  • PICA KIFLICE  Kada nam dolaze drugari ili rodbina neizostavan deo su kiflice! Kada je neko veće okupljanje u pitanju kao što su rođendani i razna slavlja onda… Read More
  • CARSKI RUČAK  Sastojci:- 250g mljevenog mesa- 1 carska mjesavina- 1 glavica luka- 3 jaja- 200 ml vrhnja za kuhanje- zacini po zelji- mocarela google_ad_cli… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.