BRZA PITA KIŠ IDEALNA ZA ZIMSKE DANE
Kiš vodi poreklo iz Franscuske, i zapravo je slana pita od prhkog testa sa filom od jaja i mleka.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- malo soli
- 70 ml vode
- 100 g slanine ili nekog drugog mesa
- 100 g šunke
- 100 g kiselih krastavčića
- 4 jaja
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće(ili nekog drugog mesa). U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
izvor : www.coolinarika.com
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- malo soli
- 70 ml vode
- 100 g slanine ili nekog drugog mesa
- 100 g šunke
- 100 g kiselih krastavčića
- 4 jaja
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće(ili nekog drugog mesa). U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (Ø 26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom. Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast, ja nisam), krastavčiće i šunku. Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko. Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo. Kod mene se peklo 15 minuta sa ventilatorom.
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar