AKO ŽELITE BRZ I UKUSAN RUČAK: AUSTRALISKI TART
Za ovaj tart je vazno da se pridrzavate mjera koje su navedene. Meso i povrce birajte sami po vasem izboru. Mogucnosti je bezbroj.
Sastojci:
- 150 g luka ( ociscena tezina ) sitno izrezan
- 2 cesnja cesnjaka ( sitno izrezan )
- 50 dimljene slanine ( isjecene na male kockice )
- 250 g tikvica ( naribana zajedno s korom )
- 50 g sira ( cheddar ili gouda ) nariban
- 60 g bijelog brasna
- 1/2 zlicice praska za pecivo
- 1/2 dl ulja
- 3 jaja
- sol + papar
Priprema:
Slaninu ispeci na tavi bez dodatka masnoce.
U jednu zdjelu staviti luk, cesnjak, tikvice ( jedan dio tikvica sam zamjenila s mrkvom ) i slaninu.
Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro izmjesati zlicom.
Okrugli kalup ( 22 cm ) premazati s maslacem i posuti brasnom. Usuti smjesu, poravnati i zagladiti odozgo.
Peci u zagrijanoj rerni na 180*C, 30 - 35 min. dok odozgo ne dobije svijetlo smedju bolju.
Prednost ovog tarta je u tome sto mozete mijenjati povrce i meso po vasoj zelji. Slaninu mozete zamjeniti sa dimljenom, kuhanom ili presanom sunkom, mljevenim mesom, piletinom, puretinom itd. Luk mozete zamjeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Mozete dodati chilli ili obicnu papriku. Dodati zacine: persin, celer, timijan i sve drugo sto volite. To je samo mali tip, uljucite mastu i napravite tart po svom ukusu. Drzite se navedenih mjera
izvor : www.coolinarika.com
Sastojci:
- 150 g luka ( ociscena tezina ) sitno izrezan
- 2 cesnja cesnjaka ( sitno izrezan )
- 50 dimljene slanine ( isjecene na male kockice )
- 250 g tikvica ( naribana zajedno s korom )
- 50 g sira ( cheddar ili gouda ) nariban
- 60 g bijelog brasna
- 1/2 zlicice praska za pecivo
- 1/2 dl ulja
- 3 jaja
- sol + papar
Priprema:
Slaninu ispeci na tavi bez dodatka masnoce.
U jednu zdjelu staviti luk, cesnjak, tikvice ( jedan dio tikvica sam zamjenila s mrkvom ) i slaninu.
Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro izmjesati zlicom.
Okrugli kalup ( 22 cm ) premazati s maslacem i posuti brasnom. Usuti smjesu, poravnati i zagladiti odozgo.
Peci u zagrijanoj rerni na 180*C, 30 - 35 min. dok odozgo ne dobije svijetlo smedju bolju.
Prednost ovog tarta je u tome sto mozete mijenjati povrce i meso po vasoj zelji. Slaninu mozete zamjeniti sa dimljenom, kuhanom ili presanom sunkom, mljevenim mesom, piletinom, puretinom itd. Luk mozete zamjeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Mozete dodati chilli ili obicnu papriku. Dodati zacine: persin, celer, timijan i sve drugo sto volite. To je samo mali tip, uljucite mastu i napravite tart po svom ukusu. Drzite se navedenih mjera
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar