Piroske na starinski nacin - Ove piroske sam pravila vise puta i jako su fine.

 Sastojci

    500 gr brasna
    kockica svezeg kvasca
    kasicica soli
    2 veca kuvana krompira
    2 zumanca




    3 kasike rastopljenog margarina
    2 dl mleka
    sunka
    kackavalj
    ulje za przenje

 Priprema

    1.
    Skuvati krompir i ispasirati ga.
    2.
    U toplo mleko staviti kvasac sa malo secera da nadodje.
    3.
    U krompir dodati zumanca, so, rastopljeni margarin, nadosli kvasac i sa brasnom zamesiti glatko testo.
    4.
    Pokriti krpom i ostaviti 45 min.  da nadodje.
    5.
    Razviti testo debljine 1 cm i seci na pravougaonike. Na svaki staviti list sunke i kockicu kackavalja. Preklopiti prvo krace strane pravougaonika ka sredini a potom uviti u rolnicu.
    6.
    Prziti na ulju dok lepo ne porumene sa svih strana.




Posluživanje

Sluziti tople uz jogurt ili  kiselo mleko.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.