Rigo janči torta (original recept)

Kada ste u nedoumici u vezi sa izborom poslastica koje ćete pripremiti za goste, pun pogodak uvek predstavljaju kolači ili torte sa čokoladom. 

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

2 kašike kakaa

6 kašika brašna

2 kašike vode

200 g marmelade od kajsija


Fil:

400 ml slatke pavlake

200 g čokolade

40 ml ruma


Glazura:

200 g čokolade

40 g margarina

4 kašike vode




Priprema

Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, kakao i vodu. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru preseći na pola i premazati marmeladom. Čokoladu rastopiti sa rumom i prohladiti. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, uliti čokoladu i promešati. Staviti koru na tacnu, premazati kremom, preklopiti drugom korom i preliti pripremljenom glazurom: rastopiti čokoladu, margarin i vodu. Tortu ohladiti, dekorisati i poslužiti.







izvor : http://www.kuhinjica.rs




0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.