Karamelina - bolje torte nisam napravila, morate probati !

 Sastojci

    8 jaja
    260 g brasna

    260 g secera

    16 zlica ulja
    2 pecilna praska

    50 g kakaa




    KARAMEL KREMA: 250 g karamel bonbona

    500 g slatkog vrhnja

    200 g sirnog namaza
    NUTELLA KREMA: 250 g nutelle

    300 g slatkog vrhja

    300 g sirnog namaza

    1 zelatina

    50 g secera u prahu


 Priprema

    1.
    Biskvit: prosijemo i pomijesamo brasno,pecilni prasak i kakao.Jaja mutimo sa secerom i uljem dok  nebude fino pufasta smjesa.Zicom umijesamo lagano smjesu brasna ,kakaa i p.p.Stavimo u kalup fi 26 i pecemo cca 30 min na 180-200 stupnjeva,ovisno o vasoj pecnici.Cackalicom provjerite dal je biskvit pecen.
    2
    Karamel bonbone nozem usitnite.Oduzmite od slatkog vrhnja 1dcl i ubacite karamele unutra te ih na laganoj vatri otopite.Kad su se bonboni rastopili ostavite smjesu da se ohladi.Umutite ostatak slatkog vrhnja u cvrsti slag.Ohladenim karamel  bonbonama dodajte sirni namaz,dobro izmiksajte.Zatim tu smjesu povezite sa slagom.
    3.
    Nutella krema:pomijesamo nutelu,secer u prahu i sirni namaz.Zelatinu namocimo da nabubri.Slatko vrhnje ulupamo u cvrsti slag i zatim mu dodamo smjesu nutelle,dobro sve povezemo.Na kraju umijesamo otopljenu zelatinu.



    4.
    Filanje: na pladanj stavimo biskvit,polijemo ga mlijekom ili neskvikom( ovo je kod mene obavezno kod svih biskvitica jer volim socne tortice) zatim stavljamo jedan dio nutella kreme,poravnamo i na  nju stavljamo prvi dio karamel kreme,pa opet biskvit zaliven ,ostatak nutella kreme i drugi dio karamel kreme.Zavrsimo sa zadnji  slojem biskvita.
    5.
    Tortu stavimo u friskac da se dobro stisne i ohladenu  ukrasimo po zelji ,kod mene je u vecini slucajeva ova vrsta torte trazena da se dekorira samo sa transfer cokoladom i posebnim detaljima po vrhu od fondanta.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.