Karamel džem od jabuke - Ovaj recept je inspirisan različitim verzijama koje sam našla na internetu.





Sastojci
8 velikih kiselih jabuka
1/3 šolje vode
1 kašika putera
3 šolje smeđeg šećera
2 šolje šećera
1 ½ kesica pektina



Način pripreme

    Jabuke operite, ogulite i izrežite na kockice.
    Stavite ih u vodu zajedno sa puterom da prokuhaju.
    Smanjite temperaturu, pokrijte i kuhajte dok jabuke ne omekšaju, 10-ak minuta.
    Promiješajte smeđi i bijeli šećer, pektin i dodajte jabukama.
    Pustite da vrije i kuhajte nekoliko minuta bez miješanja.
    Džem sipajte u starilizirane tegle i zatvorite.


Izvor: www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.