KREMPASTA PITA OD GRIZA BEZ PEČENJA


Jednostavna, lagana i brza kremasta pita!
Sastojci

    Krema:
    1 l mlijeka
    300 g griza (psenicne krupice)
    200 g secera
    150 - 200 g maslaca/margarina
    2 paketica vanilin secera
    1 jaje
    1 zumanjak
    1 limun (sok i korica)

    Podloga:
    oko 10-ak Petit buerre keksa (da prekriju kalup)
    1 zlica ruma
    100 ml mlijeka

    jos..
    250 ml mlijeka
    2 paketica slaga
    ili
    200 ml slatkog vrhnja
    malo naribane cokolade ili cokoladnih mrvica








Priprema

    1.
    Staviti mlijeko, secer i vanilin secer na vatru. U vruce (ne kipuce) mlijeko lagano dodavati gris uz mijesanje (smjesa ce biti jako gusta). Skuhani gris skinuti sa vatre i posudu u kojoj se kuhao prekriti prijanjajucom folijom da se ne stvori korica. Ostaviti da se ohladi 2 sata (ne hladiti u hladnjaku jer ne smije biti prehladan).
    2.
    Pjenasto istuci margarin, jaje i zumanjak. Svemu dodati koricu i sok jednog limuna i promijesati. Uz mijesanje dodavati zlicu po zlicu lagano ohladenog griza.
    3.
    Petit kekse umakati u mjesavinu mlijeka i ruma i slagati u kalup (srednji), zaliti kremom od griza, poravnati i ukrasiti slagom i cokoladom.

Posluživanje
Pitu je najbolje ostaviti da se ohladi preko noci u hladnjaku (ili barem 3-4 sata).
Recept sam maznula u dok sam kupovala u Kauflandu u jednoj od kuharica :))







Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.