Jaffalada torta – gotova za samo 45 minuta !!


Sastojci

    Biskvit
     5 jaja
     8 žlica šećera
     1 dcl ulja
     1 dcl vode
     8 žlica brašna
     3 žlice gorkog kakaa
     1 Prašak za pecivo Dolcela
     1 naranča
    Krema
     3 Praška za puding od čokolade
     1 žlica Gussnel Dolcela
     1 litra i 2 dcl mlijeka
     10 žlica šećera
     200 grama maslaca
     200 grama Lino lade Jaffa
    Žele od naranče
     3 žlice Gussnel Dolcela
     3 žlice šećera
     3 dcl soka od naranče





Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Biskvit:

    U veću zdjelu odvojiti žumanjke, dodati šećer i izmiksati. U čašu uliti ulja do polovice, pa do vrha vode. Dodati žumanjku i šećeru te izmiksati.

    Dodati suhe sastojke i izmiksati. Istučene bjelanjke lagano umiješati u smjesu. Izlijati u kalup promjera 26cm (na kojem je podloga od masnog papira) i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela i namočiti sokom od jedne naranče.
    2

    Krema:

    U prašak za puding dodati žlicu gussnel-a, 10 žlica šećera, 2dcl mlijeka i dobro promiješati. Dodati u 1l mlijeka i skuhati u puding. Kako bi izbjegli grudice, gotov puding uliti na veću tacnu i preko toga staviti prozirnu foliju! Kada se ohladi, staviti puding u zdjelu u kojoj je maslac sobne temperature i izmiksati. Dodati lino ladu jaffa. Za još bolji jaffa okus podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dio dodati rashlađeni žele od naranče.
    3

    Žele od naranče:

    Dobro promiješati 3 žlice gussnel-a sa 3 žlice šećera i 1dcl soka od naranče. Dodati u ostatak soka od naranče (kupovni ili iscijeđeni) i skuhati.


    4

    Slaže se redom: biskvit, krema, krema sa želeom, biskvit! Ukrasiti sa šlagom i listićima čokolade.





izvor : http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.