Domaći toblerone

Popularna čokolada iz kućne radinosti.


Sastojci

    250 gr putera
    200 gr plazme
    200 gr šećera
    200 gr čokolade za kuhanje
    100 gr susama
    50 gr badema
    50 gr kikirikija





Način pripreme

    Plazmu sameljite, kikiriki i bademe sitno isjeckajte.
    Na suhoj tavi popržite susam dok ne porumeni.
    Jaja umutite sa šećerom da dodajte otopljeni puter.
    Kuhajte na pari lagano miješajući 15-ak minuta.
    Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
    Umiješajte bademe, kikiriki, susam pa izlijte na providnu foliju u kalup trokutastog oblika ili pustite da se malo ohladi pa oblikujte rukama.





izvor : http://receptikuhar.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.