Tart s jagodama jogurtom i mascarpone sirom

Sastojci:

Tijesto
 
-150 g brašna 
-1/2 žlice limunove korice 
-60g šećera 
-1 kesica vanilin šećera
-80g maslaca 
-30g mljevenih badema 
-1 jaje 
-1 žlica hladne vode

Krema
 
-200 g jogurta 
-250 g mascarpone 
-40 g šećera u prahu 
-3 žlice limunovog soka i malo lim. korice 
-1 kesica želatine u prahu (10g)

Još potrebno
 
-500 g jagoda 
-3 žlice marmelade od jagoda  
-puna šaka sjeckanog neslanog pistačija (to po želji)






Priprema:

Podloga:
    
Sve sastojke stavite u jednu zdjelu i rukama oblikujte lijepo tijesto, zamotajte ga u plastićnu foliju i ostavite u frižideru 2 sata.

Nakon dva sata, najprije ugrijete pećnicu na 180°C, a dok se pećnica grije razvaljajte tijesto.

Ja sam tijesto razvaljala na onoj plastičnoj foliji u kojoj je bilo zamotano....razvaljajte ga u krug da vam stane u kalup promjera 26 cm i da imate za podignit tijesta na rubove kalupa.

Kalup malo namažite sa maslacem.

Tijesto nabockajte vilicom stavite na njega papir za pećenje i malo graha (kao uteg) ...pecite tako 10 min....izvadite iz pećnice maknite grah i papir za pećenje i vratite u pećnicu još 5 minuta.

Pustite tijesto da se prohladi.

Krema
    
Dok se tijesto hladi pripremite kremu...pomiješajte sve sastojke zajedno i pripremite želatinu (u 4 žlice vode rastopite želatinu ostavite je jedno 10-ak  minuta da stoji i otopite na laganoj vatri)...pripremljenu želatinu ulite u kremu i dobro mikserom promiješajte.

Na hladno tijesto ulijte kremu i stavite u frižider na jedno 2 sata.

U kremu možete dodat i više šećera, obavezno je probajte prije nego je namažete na podlogu (ovo moje je bilo baš kiselkasto).
 
U međuvremenu pripremite jagode...operite očistite i narežite ne morate na premale komade.

Nakon dva sata hlađenja na kremu poslažite jagode.

Na lagano ugrijte marmeladu od jagoda i prelite preko jagoda.

Na sve pospite malo pistačija...to je po želji meni je jako pasalo.






Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.