ODUŠEVIT ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA A OKUS MU JE FANTASTIČAN ZUCCHINI LOAF

Divan i jako socan loaf od tikvica,povrca i  sunke…salatica uz to i imate kompletan rucak…
Sastojci

    1 salica 250 ml.
    5 jaja
    150gr. brasna
    2 zlicice praska za pecivo
    375gr. izrendanih tikvica
    1 veliki luk
    50-70gr. gljiva
    1 mrkva
    200gr. friske slanine ili sunka
    1 salica cheddar sira ili drugi topljivi
    60ml. ulja
    sol,peper,vegeta





Priprema:

    Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
    U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
    U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
    U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
    Ocijedite tikvice od tekucine.
    U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol peper i vegetu.
    U pouljeni loaf pleh istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
    Ako vam ostane rest od loafa,isjecite na tanke snite,isprzite u tavi,isprzite jaja i imate fantastican dorucak.Ili za rucak,isprzite loaf snite i posluzite sa bilo kojim sosom od gljiva,smedi sos ili drugi.
    Posluživanje
    U smjesu mozete dodavati i drugo povrce,grasak,cesnjak,spinat ili sto vec volite.
    Takoder mozete peci u obicnom plehu za kolace 30X20cm ili u muffin pleh.





www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.