Lidine kiflice


Sastojci

     250 ml mleka
     1 kocka kvasca
     250 ml ulja
     3 jaja
     1 kašičica soli
     oko 1kg brašna
     oko 250 ml vode
    za premazivanje:
     oko 150 gr margarina
     150 ml vode
     1/2 kašičice soli
    i još:
      susam
     po želji fil (može i slan i sladak)







Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Razmešajte kvasac sa toplim mlekom i ostavite ga par minuta da se aktivira.

    Dodajte ulje, 1 celo jaje i 2 belanca, so i brašno, pa umesite mekše testo postepeno dodajući toplu vodu. Pokrijte kesom ili plastičnom folijom, pa ostavite na toplo da testo nadođe. Kad se udupla, promešajte ga drvenom kašikom, pa ga opet pokrijte i ostavite da nadođe još jednom.
    2 /slika/2190267/

    Kidajte komadiće testa veličinom oraha i formirajte kuglice. Svaku kuglicu rastanjite oklagijom, premažite omekšalim margarinom (od prilike po pola kašičice za svaku lopticu testa), pa stavite fil po želji ili ostavite prazno. Zasecite krajeve nožem na 3-4 mesta, pa uvijte kiflicu tako da zaseci budu na kraju.
    3

    Pripremljene kiflice ređajte u podmazanom plehu i pustite da narastu jedno 10-15 minuta, pa ih premažite prvo slanom vodom, pa umućenim žumancima i na kraju pospite susamom. Pecite na 200 stepeni dok fino ne porumene.







izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.