Bajadera torta
Ova torta se priprema brzo i lako. Ne peče se i to je jedan od razloga zbog kojeg je mnogi obožavaju.
Sastav:
1. sloj
- 300 g plazma keksa
- 1 dl soka od narandže
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
2. sloj
- 300 g mljevenih oraha
- šoljica mlijeka
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
3. sloj
- 2 pudinga od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 200 g šećera
4. sloj
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. sloj: Sjediniti sve sastojke (300 g plazma keksa, 1 dl soka od narandže, 125 g putera, 125 g šećera u prahu) i staviti u kalup za tortu.
2. sloj: 300 g mljevenih oraha popariti sa šoljicom vrelog mlijeka, dodati 125 g putera umućenog sa 125 g šećera u prahu. Sve sjediniti i staviti preko prvog sloja.
3. sloj: Skuhati 2 pudinga od vanilije u 1/2 l mlijeka i 200 g šećera. Ohladiti i sastaviti sa 125 g umućenog putera pa onda rasporediti po 2. sloju..
4. sloj:Napraviti šlag i završiti tortu ovim slojem.
Da bi granica između slojeva bila ravna i precizna, dobro je, ako imate vremena, nakon stavljanja jednoga sloja tortu staviti u zamrzivač da se uhvati korica, pa tek onda stavljati drugi sloj.
izvor : coolinarika.com
Sastav:
1. sloj
- 300 g plazma keksa
- 1 dl soka od narandže
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
2. sloj
- 300 g mljevenih oraha
- šoljica mlijeka
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu
3. sloj
- 2 pudinga od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 200 g šećera
4. sloj
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. sloj: Sjediniti sve sastojke (300 g plazma keksa, 1 dl soka od narandže, 125 g putera, 125 g šećera u prahu) i staviti u kalup za tortu.
2. sloj: 300 g mljevenih oraha popariti sa šoljicom vrelog mlijeka, dodati 125 g putera umućenog sa 125 g šećera u prahu. Sve sjediniti i staviti preko prvog sloja.
3. sloj: Skuhati 2 pudinga od vanilije u 1/2 l mlijeka i 200 g šećera. Ohladiti i sastaviti sa 125 g umućenog putera pa onda rasporediti po 2. sloju..
4. sloj:Napraviti šlag i završiti tortu ovim slojem.
Da bi granica između slojeva bila ravna i precizna, dobro je, ako imate vremena, nakon stavljanja jednoga sloja tortu staviti u zamrzivač da se uhvati korica, pa tek onda stavljati drugi sloj.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar