Bajadera torta

 Ova torta se priprema brzo i lako. Ne peče se i to je jedan od razloga zbog kojeg je mnogi obožavaju.

Sastav:

1. sloj

- 300 g plazma keksa
- 1 dl soka od narandže
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu

2. sloj

- 300 g mljevenih oraha
- šoljica mlijeka
- 125 g putera
- 125 g šećera u prahu

3. sloj

- 2 pudinga od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 200 g šećera

4. sloj

- 500 ml vrhnja za šlag





Priprema:

1. sloj: Sjediniti sve sastojke (300 g plazma keksa, 1 dl soka od narandže, 125 g putera, 125 g šećera u prahu) i staviti u kalup za tortu.

2. sloj: 300 g mljevenih oraha popariti sa šoljicom vrelog mlijeka, dodati 125 g putera umućenog sa 125 g šećera u prahu. Sve sjediniti i staviti preko prvog sloja.

3. sloj: Skuhati 2 pudinga od vanilije u 1/2 l mlijeka i 200 g šećera. Ohladiti i sastaviti sa 125 g umućenog putera pa onda rasporediti po 2. sloju..

4. sloj:Napraviti šlag i završiti tortu ovim slojem.

Da bi granica između slojeva bila ravna i precizna, dobro je, ako imate vremena, nakon stavljanja jednoga sloja tortu staviti u zamrzivač da se uhvati korica, pa tek onda stavljati drugi sloj.





izvor :  coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar