Slani mafini - za samo 45 minuta !
Sastojci
Za testo
500 gr meko brasno Tip 400
1 kesica 7gr suvi kvasac ili 20 gr. svezeg kvasca
1 kaf.kasicica praska za pecivo
1 kaf.kasicica secera
1,5 kaf.kasicice soli
1 kom jaje
2 sup.kasike ulja
100 ml jogurta
200 ml mlake vode
za fil
100 gr pancete ili prsute
100 gr feta sira
100 gr kackavalja
2-3 kom mladog luka, beli i zeleni deo
za premazivanje
1 kom jaje + malo ulja ili pavlake
1-2 sup.kasike susama, kima ili sta vi volite
jos
200 gr brasna za podlogu za rad
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
1 Slani mafini
Prvo sastavite tecne sastojke izmesajte i dodajte suve, mesajte dobro varjacom jer ce testo biti jako lepljivo. Testo ostavite 30 minuta da nadodje i posle toga mozete praviti mafine. Ako cete ih praviti sutradan, posle 30 minuta dobro zatvorenu posudu sa testom stavite u frizider do upotrebe.Od ove kolicine testa dobicete 18 vecih mafina kao na slici.
2 Slani mafini
Testo izvadite iz frizidera 30 minuta pre pravljenja mafina.
Prvo dobro pobrasnjite povrsinu na kojoj cete ih praviti, a zatim kasikom dobro punom ili dobro pobrasnjenom rukom izvadite testo i prebacite na radni deo. Razvucite ga da bude velicine CD-a,tako da na sredini bude deblji a sa krajeva tanji, na sredinu stavite 1 supenu kasiku fila a zatim postepeno podignite ivice testa kao da cete napraviti zavezljaj i slepite ih. Testo je jako meko i lako se spaja a zatim ga prebacite u pobrasnjeni pleh za mafine, spojenim delom testa na dole. Premazite ih zumancetom promesanim sa 1 kasicicom pavlake ili ulja a zatim pospite sa susamom.
Stavite ih u predhodno zagrejanu pecnicu i pecite ih 20 minuta na 200 c ili dok lepo ne porumene.
3 Slani mafini za dorucak
Fil
Iseckajte sve navedene sastojke za fil i izmesajte, kackavalj mozete narendati.
Za Uskrsnji dorucak mozete ih napuniti sa iseckanim barenim suvim mesom, barenim jajima, mladim lukom i sremusem.
Posluživanje
Divni su i topli i hladni, za dorucak i veceru, za proslave i praznike a uz hladno pivo odlicni za druzenje sa prijateljima.
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar