Slani mafini - za samo 45 minuta !


Sastojci

      Za testo
     500 gr meko brasno Tip 400
     1 kesica 7gr suvi kvasac ili 20 gr. svezeg kvasca
     1 kaf.kasicica praska za pecivo
     1 kaf.kasicica secera
     1,5 kaf.kasicice soli
     1 kom jaje
     2 sup.kasike ulja
     100 ml jogurta
     200 ml mlake vode
      za fil
     100 gr pancete ili prsute
     100 gr feta sira
     100 gr kackavalja
     2-3 kom mladog luka, beli i zeleni deo
      za premazivanje
     1 kom jaje + malo ulja ili pavlake
     1-2 sup.kasike susama, kima ili sta vi volite
      jos
     200 gr brasna za podlogu za rad






Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Jednostavno

    1 Slani mafini

    Prvo sastavite tecne sastojke izmesajte i dodajte suve, mesajte dobro varjacom jer ce testo biti jako lepljivo. Testo ostavite 30 minuta da nadodje i posle toga mozete praviti mafine. Ako cete ih praviti sutradan, posle 30 minuta dobro zatvorenu posudu sa testom stavite u frizider do upotrebe.Od ove kolicine testa dobicete 18 vecih mafina kao na slici.
    2 Slani mafini

    Testo izvadite iz frizidera 30 minuta pre pravljenja mafina.

    Prvo dobro pobrasnjite povrsinu na kojoj cete ih praviti, a zatim kasikom dobro punom ili dobro pobrasnjenom rukom izvadite testo i prebacite na radni deo. Razvucite ga da bude velicine CD-a,tako da na sredini bude deblji a sa krajeva tanji, na sredinu stavite 1 supenu kasiku fila a zatim postepeno podignite ivice testa kao da cete napraviti zavezljaj i slepite ih. Testo je jako meko i lako se spaja a zatim ga prebacite u pobrasnjeni pleh za mafine, spojenim delom testa na dole. Premazite ih zumancetom promesanim sa 1 kasicicom pavlake ili ulja a zatim pospite sa  susamom.

    Stavite ih u predhodno zagrejanu pecnicu i pecite  ih 20 minuta na 200 c ili dok lepo ne porumene.
    3 Slani mafini za dorucak

    Fil

    Iseckajte sve navedene sastojke za fil i izmesajte, kackavalj mozete narendati.

    Za Uskrsnji dorucak mozete ih napuniti sa iseckanim barenim suvim mesom, barenim jajima, mladim lukom i sremusem.

Posluživanje

Divni su i topli i hladni, za dorucak i veceru, za proslave i praznike a uz hladno pivo odlicni za druzenje sa prijateljima.







izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar