SLANE PERECE

 Hrskave, slane i veoma ukusne perece su neizostavni deo trepeze u vreme slavlja. Naši gosti su navikli da pored ostalih đakonija uvek bude i pereca koje grickaju dok ćaskaju. Nisu teške za pravljenje ali pre nego što se upustite u pravljanje potrebno je da odete do prodavnice u kojoj se prodaje plastika i da kupite kalup za perece. Tako će vam sam postupak biti lakši a i perece će lepše izgledati :).

SASTOJCI :
5oog brašna,
1 jaje,
2oo ml mleka,
2oog masti,
pola kockice kvasca (kockica od 4og),
1 kašičica šećera,
1 kašika soli,
1 jaje za premazivanje pereca,
susam, kim, lan za posipanje.





PRIPREMA :
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nabubri.
Umutiti mast sa jajetom.
Dodati mleko sa kvascem i so.
U tu smesu ubaciti brašno i umesiti glatko testo.
Ako vam se čini da je retko, dodajte još brašna.
Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti ga oklagijom debljine oko 1cm.
Modlom za perece vaditi perece i slagati ih u pleh namazan mašću.
Premazati perece razmućenim jajetom i posuti susam i kim.
Perece peći u zagrajanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.
Prijatno!





Recept preuzet sa : http://milicinakuhinja.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.