Rogač pita

Sastojci:

Za tijesto:

-500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-1 žlica šećera
-1 Prašak za pecivo
-½ žličice naribane korice limuna
-½ žličice soli
-2 žumanjka
-200 g maslaca
-50 g kiselog vrhnja
-šećer u prahu za posipanje

Za nadjev:

-200 g mljevenog rogača
-200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-250 g šećera
-1 Prašak za pecivo
-300 ml mlijeka
-100 ml ulja
-50 ml ruma
-450 g jabuka
-2 bjelanjka





Priprema:

Za tijesto:

U dublju zdjelu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna, sol i lagano promiješajte.

Dodajte žumanjke i električnom miješalicom na najmanjoj brzini lagano promiješajte.

Dodajte omekšali maslac, pojačajte snagu na miješalici i miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.

Zatim dodajte vrhnje i još kratko promiješajte.

Tijesto još malo zamijesite rukama. Podijelite ga na dva dijela i pustite da odstoji oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije (22X34 cm). Položite u tepsiju i napikajte vilicom.

Po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev i prekrijte ga razvaljanom drugom polovicom tijesta.

Tijesto napikajte vilicom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 45-50 minuta.

Pečenu pitu izvadite iz pećnice, pospite šećerom u prahu i pustite da odstoji barem 30 minuta.

Za nadjev:

U većoj posudi pomiješajte rogač, brašno, šećer i prašak za pecivo.

Ulijte mlijeko, ulje, rum i električnom miješalicom miješajte dok se smjesa dobro ne poveže, pa dodajte naribane jabuke i još kratko promiješajte.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u nadjev.





Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.