Sastojci:
Za tijesto:
-500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-1 žlica šećera
-1 Prašak za pecivo
-½ žličice naribane korice limuna
-½ žličice soli
-2 žumanjka
-200 g maslaca
-50 g kiselog vrhnja
-šećer u prahu za posipanje
Za nadjev:
-200 g mljevenog rogača
-200 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-250 g šećera
-1 Prašak za pecivo
-300 ml mlijeka
-100 ml ulja
-50 ml ruma
-450 g jabuka
-2 bjelanjka
Priprema:
Za tijesto:
U dublju zdjelu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna, sol i lagano promiješajte.
Dodajte žumanjke i električnom miješalicom na najmanjoj brzini lagano promiješajte.
Dodajte omekšali maslac, pojačajte snagu na miješalici i miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.
Zatim dodajte vrhnje i još kratko promiješajte.
Tijesto još malo zamijesite rukama. Podijelite ga na dva dijela i pustite da odstoji oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije (22X34 cm). Položite u tepsiju i napikajte vilicom.
Po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev i prekrijte ga razvaljanom drugom polovicom tijesta.
Tijesto napikajte vilicom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 45-50 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz pećnice, pospite šećerom u prahu i pustite da odstoji barem 30 minuta.
Za nadjev:
U većoj posudi pomiješajte rogač, brašno, šećer i prašak za pecivo.
Ulijte mlijeko, ulje, rum i električnom miješalicom miješajte dok se smjesa dobro ne poveže, pa dodajte naribane jabuke i još kratko promiješajte.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u nadjev.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar