Puhanci
Sastojci:
-400 g glatkog brašna
-200 ml mlake vode
-20 g svježeg kvasca (½ kockice)
-½ žličice šećera
-1 žličica soli (5 g)
I još:
-ulje za prženje
Priprema:
Stavite brašno u zdjelu i napravite udubinu u koju ćete staviti svježi kvas razmućen u 0.5 dcl mlake vode s malo šećera.
Pustite na toplom da se kvas zapjeni.
Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko tijesto.
Prekrijte zdjelu prijanjajućom folijom i ostavite na toplom mjesto da se duplo digne; dovoljno je ispod posude s tijestom staviti manju posudu s toplom vodom.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi, razvaljajte tijesto debljine oko 8-10 mm, narežite kotačićem na kvadriće veličine 8×10 cm (ili manje) i pustite ih pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta.
U srednje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj površini bila okrenuta prema gore (na ovaj način se napuhnu).
Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu stranu i opet popecite do lijepe zlatno-žute boje.
Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
-400 g glatkog brašna
-200 ml mlake vode
-20 g svježeg kvasca (½ kockice)
-½ žličice šećera
-1 žličica soli (5 g)
I još:
-ulje za prženje
Priprema:
Stavite brašno u zdjelu i napravite udubinu u koju ćete staviti svježi kvas razmućen u 0.5 dcl mlake vode s malo šećera.
Pustite na toplom da se kvas zapjeni.
Dodajte sol i preostalu mlaku vodu pa zamijesite glatko tijesto.
Prekrijte zdjelu prijanjajućom folijom i ostavite na toplom mjesto da se duplo digne; dovoljno je ispod posude s tijestom staviti manju posudu s toplom vodom.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi, razvaljajte tijesto debljine oko 8-10 mm, narežite kotačićem na kvadriće veličine 8×10 cm (ili manje) i pustite ih pokrivene kuhinjskom krpom 10 minuta.
U srednje velikoj tavi ugrijte ulje i popecite puhance tako da svaki stavite u ulje prvo na stranu koja je na radnoj površini bila okrenuta prema gore (na ovaj način se napuhnu).
Čim prestanu cvrčati okrenite ih na drugu stranu i opet popecite do lijepe zlatno-žute boje.
Izvadite ih šupljikavom žlicom na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar