Milk kolač
Super kremasti kolač.
Sastojci
KORE:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaoa
6 žlica tople vode
MILK KREMA:
1 l mlijeka
100 g gustina
4 žlice šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
TOPING:
200 g mliječne čokolade
5 žlica mlijeka
4 žlice šećera
150 g margarina
Način pripreme
PRIPREMA KORE:
Jaja umutiti sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima i sve sjediniti.
Dodati vodu i ponovo sjediniti.
Razliti u veću tepsiju obloženu masnim papirom (moja je promjera 37 x 24 cm).
Peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Kada se ohladi presjeći na pola.
PRIPREMA KREME:
Odvojiti malo mlijeka da možete zamiješati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu i staviti da prokuha.
Kada počne kuhati, dodati izmućeni gustin sa šećerom i još kuhati dok ne dobijete piotrebnu gustinu.
Kada se ohladi dodati margarin koji ste predhodno izmutili sa šećerom u prahu.
PRIPREMA TOPINGA:
Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
Kremu ohladite, tako da dobijete dojam razmekšalog margarina.
SLAGANJE:
Kora
Fil
Toping
Kora
Fil
Toping
izvor : http://receptikuhar.blogspot.com
Sastojci
KORE:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaoa
6 žlica tople vode
MILK KREMA:
1 l mlijeka
100 g gustina
4 žlice šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
TOPING:
200 g mliječne čokolade
5 žlica mlijeka
4 žlice šećera
150 g margarina
Način pripreme
PRIPREMA KORE:
Jaja umutiti sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima i sve sjediniti.
Dodati vodu i ponovo sjediniti.
Razliti u veću tepsiju obloženu masnim papirom (moja je promjera 37 x 24 cm).
Peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Kada se ohladi presjeći na pola.
PRIPREMA KREME:
Odvojiti malo mlijeka da možete zamiješati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu i staviti da prokuha.
Kada počne kuhati, dodati izmućeni gustin sa šećerom i još kuhati dok ne dobijete piotrebnu gustinu.
Kada se ohladi dodati margarin koji ste predhodno izmutili sa šećerom u prahu.
PRIPREMA TOPINGA:
Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
Kremu ohladite, tako da dobijete dojam razmekšalog margarina.
SLAGANJE:
Kora
Fil
Toping
Kora
Fil
Toping
izvor : http://receptikuhar.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar