Milk kolač

Super kremasti kolač.


Sastojci
KORE:

    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    4 žlice kakaoa
    6 žlica tople vode

MILK KREMA:

    1 l mlijeka
    100 g gustina
    4 žlice šećera
    100 g bijele čokolade
    250 g margarina
    150 g šećera u prahu

TOPING:

    200 g mliječne čokolade
    5 žlica mlijeka
    4 žlice šećera
    150 g margarina







Način pripreme

PRIPREMA KORE:

    Jaja umutiti sa šećerom.
    Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima i sve sjediniti.
    Dodati vodu i ponovo sjediniti.
    Razliti u veću tepsiju obloženu masnim papirom (moja je promjera 37 x 24 cm).
    Peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
    Kada se ohladi presjeći na pola.

PRIPREMA KREME:

    Odvojiti malo mlijeka da možete zamiješati sa gustinom i šećerom.
    U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu i staviti da prokuha.
    Kada počne kuhati, dodati izmućeni gustin sa šećerom i još kuhati dok ne dobijete piotrebnu gustinu.
    Kada se ohladi dodati margarin koji ste predhodno izmutili sa šećerom u prahu.

PRIPREMA TOPINGA:

    Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhajte dok se sastojci ne sjedine.
    Kremu ohladite, tako da dobijete dojam razmekšalog margarina.

SLAGANJE:

    Kora
    Fil
    Toping
    Kora
    Fil
    Toping







izvor : http://receptikuhar.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.