Pita od lješnjaka, rogača, jabuka..



Sastojci

    tijesto
     300 g oštrog brašna
     100 g šećera
     pola paketića praška za pecivo
     1 žumanjak
     60 g masti
     3 žlice meda
     po potrebi, mlijeka
    fil I
     100 g prženih, mljevenih lješnjaka
     100 g mljevenog rogača
     100 g mljevenog keksa
     100 g krušnih mrvica
     100 g šećera
     2,5-3 dcl vrelog mlijeka
     2 žlice ruma
     3 žlice meda
     2 žumanca
     3 bjelanca (čvrst snijeg)
    fil II
     4 jabuke (srednje veličine)
     50 g šećera
     50 g mljevenog keksa
     50 g pšenične krupice (grisa)
      cimet





Priprema

    1
    Umjesiti gipko tijesto od navedenih sastojaka, umotati ga u foliju i ostaviti kratko u hladnjaku.
    2
    Za fil I – pomiješati sve suhe satojke, preliti ih vrelim mlijekom, rumom i medom te energično izmiješati. Umiješati umućene žumanjke te čvrst snijeg od bjelanaca.
    3
    Za fil II – oguliti jabuke, naribati ih i pomiješati sa malčice cimeta i ostalim sastojcima.
    4
    Razvaljati polovinu tijesta, položiti ga u dublji lim za pečenje premazan maslacem (veličine cca 21×32cm), rasporediti polovinu fila I, na kojeg rasporediti fil II, zatim drugu polovinu fila I.
    5
    Razvaljati i drugu polovinu tijesta i pokriti kolač.
    6
    Lagano potisnuti, na nekoliko mjesta izbockati vilicom i staviti peći na 190 stupnjeva oko 40-45 minuta.
    7
    Negdje usred pečenja otvoriti pećnicu i lagano premazati pitu s uljem (pomoću kista), te isto ponoviti kad je pita netom pečena.
    8
    Pokriti čistom krpom i ostaviti da odahne…
    9
    Potom uživati u raskošnoj aromi pite, po mogućnosti uz šalicu toplog napitka :)








izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.