Peciva za hot dog i hamburgere - mekana i ukusna peciva


Sastojci

Broj osoba:
    25 osoba

     5 dl mlijeka (najmanje 3% masnoce)
     75 gr svjezeg kvasca
     750 gr brasna
     50 gr maslaca sobne temperature
     2 kasikice soli (po mogucnosti morske)






Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Pomjesamo sve sastojke i mutimo mikserom sa dodatcima za tijesto najmanje 10 minuta.

    Ostavimo tijesto da nadolazi oko 30 minuta.
    2

    Podjelimo tijesto na 25 loptica i u zavisnosti za sta cemo ih koristiti oblikujemo ili duguljaste oko 12 cm ili okruglasto i pljosnasto za hamburgere.
    3

    Poredamo ih na pleh, prekrijemo salavetom i ostavimo da nadolaze na sobnoj temperaturi oko 1 1/2 sat vremena.
    4

    Rernu zagrijemo na 225 stepeni i pecemo ih oko 10 minuta.
    5

    Ako hocemo zalediti peciva to radimo odmah nakon sto su se ohladili.

    Peciva za hamburgere mozete posuti susamom.






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.