Oreo užitak - ovaj kolač će vas oboriti s nogu !
Sastojci
Broj osoba:
8 osoba
Podloga
400g čokoladni keks oreo
150g maslac
Prva krema
150ml vrhnje za šlag
350g krem sir
100g šećer
2 male vrećice vanilin šećer
Druga krema
600ml mlijeko
2 vrećice puding od čokolade (Doncela)
100g šećer
100 g čokolada za kuhanje
200ml vrhnje za šlag
Glazura
1 i 1/2 želatina
150g čokolada za kuhanje
185 ml vrhnje za šlag
Dodaci
po želji
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Za podlogu
Čokoladni keks samljeti i dobro izmiješati s maslacem. Duboki lim veličine 27 x 20 cm namazati maslacem. Mješavinu keksa i maslaca raspodijeliti po limu, fino izravnati i žlicom ispritiskati. Staviti u hladnjak da se podloga stegne.
2
Za prvu kremu
Vrhnje za šlag čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Krem sir zajedno sa šećerom i vanilin šećerom kremasto mikserom izraditi, tri, četiri minute, odnosno dok se šećer ne otopi. U sir umiješati šlag (metlicom za snijeg ili žlicom), raspodijeliti po podlozi, izravnati i staviti u hladnjak.
3
Za drugu kremu
Čokoladu za kuhanje sitno narezati. Puding od čokolade zajedno sa šećerom izmiješati. Polako dodavati 150 ml mlijeka i dobro, bez grudica izraditi. Preostali dio mlijeka (450 ml) zakuhati. Skloniti sa štednjaka, temperaturu smanjiti, umiješati mješavinu pudinga, zatim vratiti na štednjak i miješajući kuhati na laganoj temperaturi oko dvije minute. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim puding prekriti (direktno na površinu) prozirnom folijom i lonac staviti u hladnu vodu da se ohladi.
Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi i staviti u hladnjak do upotrebe. Hladan puding dobro izmiješati, dodati šlag i metlicom za snijeg ili žlicom umiješati (smjesu podizati od dolje prema gore). Premazati preko kreme I, fino izravnati i staviti u hladnjak oko dva sata da se stegne. Zatim preliti glazurom.
4
a glazuru
Želatinu u hladnoj vodi namočiti. Čokoladu sitno narezati. Vrhnje za šlag na štednjaku zagrijati (ne smije zakuhati). Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim želatinu ocijediti, dodati u mješavinu čokolade i vrhnja te miješati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se malo ohladi (3 do 4 minute). Zatim glazuru izliti na sredinu kolača i naginjanjem lima razliti glazuru po kolaču.
Posluživanje
Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku. Kolač rezati vrućim nožem na kocke te ukrasiti po želji.
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar