Munchmallow
Sastojci:
Biskvit
-6 jaja
-6 žlica šećera
-6 žlica vrhom oštrog brašna
-2 žlice vrhom kakaa
-1 prašak za pecivo
-1 dcl mlijeka
Preljev
-3 dcl vode
-5 žlica šećera
Fil
-1l mlijeka
-2 pudinga od vanilije
-5-8 žlica šećera
-1 vanilin šećer
-4 žlice vrhom griza
-1 margarin / 25 dkg /
Glazura
-15 dkg tamne čokolade
-7 dkg margarina
-ulje da se dobije glatka glazura
Priprema:
Biskvit
Izmješajte žumanjke sa šećerom dodajte, mlijeko, brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakom, izmješajte bjelanjca u čvrsti snijeg i sve zajedno promješajte, sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, pecite na 180 C 15-20 minuta.
Još vruć kolač prelijte sa vodom i šećerom koji ste prethodno skuhali. Ohladite kolač i filujte.
Fil
Odvojite od litre mlijeka toliko da zajedno izmješate puding, šećer i griz, to usipajte u zakuhano mlijeko i kuhajte 5 minuta, ohladite fil i u njega dodajte dobro izrađen margarin, zajedno izmiksajte i stavite preko biskvita.
Gore stavite glazuru od čokolade.
Glazura
Otopite zajedno u jednom sudu u pećnici /ja stavim na 100 C / margarin i čokoladu, kada ste izvadili van iz pećnice, promješajte da se sjedine margarin i čokolada, dodajte toliko ulja da vam bude glatka glazura, koja se može lijepo preliti preko kolača.
Glazura ne mora biti vruća.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Biskvit
-6 jaja
-6 žlica šećera
-6 žlica vrhom oštrog brašna
-2 žlice vrhom kakaa
-1 prašak za pecivo
-1 dcl mlijeka
Preljev
-3 dcl vode
-5 žlica šećera
Fil
-1l mlijeka
-2 pudinga od vanilije
-5-8 žlica šećera
-1 vanilin šećer
-4 žlice vrhom griza
-1 margarin / 25 dkg /
Glazura
-15 dkg tamne čokolade
-7 dkg margarina
-ulje da se dobije glatka glazura
Priprema:
Biskvit
Izmješajte žumanjke sa šećerom dodajte, mlijeko, brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakom, izmješajte bjelanjca u čvrsti snijeg i sve zajedno promješajte, sipajte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, pecite na 180 C 15-20 minuta.
Još vruć kolač prelijte sa vodom i šećerom koji ste prethodno skuhali. Ohladite kolač i filujte.
Fil
Odvojite od litre mlijeka toliko da zajedno izmješate puding, šećer i griz, to usipajte u zakuhano mlijeko i kuhajte 5 minuta, ohladite fil i u njega dodajte dobro izrađen margarin, zajedno izmiksajte i stavite preko biskvita.
Gore stavite glazuru od čokolade.
Glazura
Otopite zajedno u jednom sudu u pećnici /ja stavim na 100 C / margarin i čokoladu, kada ste izvadili van iz pećnice, promješajte da se sjedine margarin i čokolada, dodajte toliko ulja da vam bude glatka glazura, koja se može lijepo preliti preko kolača.
Glazura ne mora biti vruća.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar