Kremaste tiramisu ploške


Sastojci

    Za biskvit:
     3 jaja
     100 g šećera u prahu
     80 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
     1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
     70 ml ulja
     20 g Kakaa u prahu Dolcela By Podravka
     1 žličica instant kave
     ½ žličice Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
     1 Rum šećer Dolcela By Podravka
    Za kremu:
     1 Vanilin puding Dolcela By Podravka
     500 ml soka od naranče
     40 g šećera
     1 Tiramisu krema Dolcela By Podravka
     300 ml mlijeka






Priprema

Vrijeme pripreme:
    50 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
    2
    Brašnu dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve lagano promiješajte.
    3
    Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom, 60 ml vode, zatim dodajte kavu rastopljenu u 1 žlici tople vode i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    4
    Pripremljenu smjesu izlijte u posudu za pečenje (35x30 cm), obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
    5
    Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 6 žlica soka. Preostali sok zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute i vruć prelijte preko ohlađenog biskvita. Poravnajte i pustite da se ohladi.
    6
    U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
    7
    Kremu nanesite na hladni žele, poravnajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.

Posluživanje

Kolač pospite kakaom, narežite i poslužite.
Savjet

Umjesto soka od naranče možete upotrijebiti kompot. Na taj ćete način dobiti žele željenog okusa, ali i boje.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.