Kremaste tiramisu ploške
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera u prahu
80 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
70 ml ulja
20 g Kakaa u prahu Dolcela By Podravka
1 žličica instant kave
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
1 Rum šećer Dolcela By Podravka
Za kremu:
1 Vanilin puding Dolcela By Podravka
500 ml soka od naranče
40 g šećera
1 Tiramisu krema Dolcela By Podravka
300 ml mlijeka
Priprema
Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
2
Brašnu dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo, cimet i kakao. Sve lagano promiješajte.
3
Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom i cimetom, 60 ml vode, zatim dodajte kavu rastopljenu u 1 žlici tople vode i ulje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4
Pripremljenu smjesu izlijte u posudu za pečenje (35x30 cm), obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta.
5
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 6 žlica soka. Preostali sok zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute i vruć prelijte preko ohlađenog biskvita. Poravnajte i pustite da se ohladi.
6
U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu.
7
Kremu nanesite na hladni žele, poravnajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.
Posluživanje
Kolač pospite kakaom, narežite i poslužite.
Savjet
Umjesto soka od naranče možete upotrijebiti kompot. Na taj ćete način dobiti žele željenog okusa, ali i boje.
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar