Kinder Pinguinić


Sastojci

    kore
     10 svježih jaja
     200 g šećera
     2 paketića vanilin šećera
     5 žlica baby griza (pšenična krupica)
     5 žlica brašna
     5 žlica gorkog kakaa
     5 žlica bagremovog meda
     1 žličica praška za pecivo
     prstohvat soli
     50 ml mlijeka
     270 ml ulja
    fil
     700 ml slatkog vrhnja
     1 paketić želatine
     50 ml mlijeka
     2-3 žlice bagremovog meda
     pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)
    1. glazura (za fil)
     120 g čokolade za kuhanje
     70 g maslaca
     1 žlica vode
    2. glazura (na kolaču)
     220 g čokolade za kuhanje
     100 g maslaca
     3 žlice ulja
     1 žlica vode
     1 žličica meda







Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.
    2

    Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.
    3

    Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta.
    4

    Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
    5

    Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje.
    6

    Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.
    7

    Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.
    8

    U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.
    9
    Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
    10

    Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
    11

    Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.







izvor : http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.