Cokoladna pita - svaki zalogaj se topi u ustima !
Sastojci
kore
oko 700g brasna
100g svinjske masti ili 150g margarina
200g secera
2 jaja
1 vanil secer
2dl mleka
2 tri u jedan kafu
1 prasak za pecivo
fil
1200ml mleka
4 pudinga od cokolade
2 kasike gustina
100g cokolade
250g secera
250g margarina
200g kikirikija ili oraha...
glazura
100g cokolade
1 kasika masti
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
1 Umesiti testo od navedenih sastojaka, i podelti na cetri dela.
2
2 Razviti svaku koru i peci na izvrnutom plehu na 200 stepeni, pleh je 30*40.
3
3 Skuvati puding, i pri kraju dodati cokoladu da se istopi.Ostaviti da se ohladi.
4
4 Kikiriki pola iseckati, a pola samleti.Kad se fil ohladio umutiti margarin i dodati kikiriki.
5
5 Fil podeliti na tri dela, i filovati kore, na gornju koru staviti glazuru od cokolade.
Posluživanje
Najbolje je ostaviti da prenoci
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar