Cokoladna pita - svaki zalogaj se topi u ustima !


Sastojci

     kore
     oko 700g brasna
     100g svinjske masti ili 150g margarina
     200g secera
     2 jaja
     1 vanil secer
     2dl mleka
     2 tri u jedan kafu
     1 prasak za pecivo
     fil
     1200ml mleka
     4 pudinga od cokolade
     2 kasike gustina
     100g cokolade
     250g secera
     250g margarina
     200g kikirikija ili oraha...
     glazura
     100g cokolade
     1 kasika masti







Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    1     Umesiti testo od navedenih sastojaka, i podelti na cetri dela.
    2

    2     Razviti svaku koru i peci na izvrnutom plehu na 200 stepeni, pleh je 30*40.
    3

    3     Skuvati puding, i pri kraju dodati cokoladu da se istopi.Ostaviti da se ohladi.
    4

    4     Kikiriki pola iseckati, a pola samleti.Kad se fil ohladio umutiti margarin i dodati kikiriki.
    5

    5     Fil podeliti na tri dela, i filovati kore, na gornju koru staviti glazuru od cokolade.

Posluživanje

Najbolje je ostaviti da prenoci






izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar