BubbleUp-pizza


Malo drugacija pizza.Nadam se da vec nema recept!!!!IOva pizza je meni jos bolja kad se ohladi.

Sastojci

Broj osoba:
    6 osoba

     500g tijesta za pizzu
    Brzi umak od rajčice :
     2žlice maslinovog ulja
     400 g sjeckane rajčice/konzerva
     1žličica meda
     1/2žličice praška za pecivo
     1 češanj češnjaka
      sol
    Ostalo:
     1 žlica maslinovog ulja
     1žličica sušene majčine dušice/bosiljak i sl.
     300g toplivog sira
     4 žlice naribanog parmezana
     30-tak fetica suhe zimske salame/







Priprema

Vrijeme pripreme:
    80 min
Težina:
    Jednostavno


    Napravite tijesto za pizzu koje najvise volite i inace radite.Ja sam koristila ovo tijesto za pizzu

    Tijesto razvaljajte i narezite na kockice 5x5/trebalo bi vam ispasti oko 30-tak kom.

    Ako stavljate mozzarellu onda je prije marinirajte u malo maslinovog ulja ,dodajte majcinu dusicu i malo soli,obican toplivi sir nemojte soliti.

    Sir koji ste izabrali izrezite na kockice .

    Stavite na svaki kvadrat tijesta komad sira i po želji šunku ili neku zimsku suhu salamu.

    Napravite brzi  umak od rajcice/neki od mojih prijatelja su ovaj recept raditi s kecapom i rekli su da je bilo fino, ja nekako vise volim umak koji sama napravim a treba doslovno 5 min/jer mi nije puno sladak kao kecap:

    U posudu zagrijte maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani cesnjak,pustite sekundu da zamirise ,dodajte rajcice ,med,pecivni prasak.Pustite da lagano krcka nekih 5 min.,da se sve poveze .

    Malii trik:pecivni prasak smanjuje kiselost rajcice pogotovo zimi kad ih koristimo konzervirane.Posolite po ukusu.

    Zarolajte kuglice tijesta zajedno sa nadjevom.Odlozite na radnu povrsinu ,poklopite i pustite da se dize 30min.

       Na dno posude/ja sam koristila dimenzija25x30/ stavite polovinu umakak od rajcice .Poslozite kuglice da se ne dodiruju.Prelijte ostatak umaka po kuglicama koristeci se zlicom da svaka kuglica bude premazana umakom.

 
    Premazane kuglice pospite naribanim sirom i parmezanom.

    Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C na zadnjoj vodilici nekih 40min.ili dok ne dobiju finu boju.

    Gotovu pizzu izvadite iz pecnice i ostavite stajati 10min. prije serviranja da tijesto upije sav umak i da se malo ohladi prije serviranja.

Posluživanje

Gotovu pizzu mozete dodatno pokapati s maslinovim uljem i posuti svjezim listovima bosiljka.





Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.