Bajadera torta!
Slika govori više od riječi, ukus torte je savršen :) ...
Sastojci:
Biskvit:
8 jaja
8 zlica kristal secera
3 zlice kakaa
5 zlica ostrog brasna
Nadev:
300 gr mlevenog keksa plazma
300 ml mlakog mleka
250 gr maslaca
250 gr secera u prahu
150 gr proprzenih mlevenih lesnika
2 paketica vanilin secera
Glazura:
5 zlica secera
5 zlica mleka
5 zlica vode
1 zlica ulja
20 gr maslaca
4 zlice kakaa
Priprema:
Priprema biskvita
1. U šam od bjelanaca i šecera dodaj žumanca i lagano špatulom umiješaj prosijano brašno i kakao.
2. Peci u kalupu na papiru za pecenje i peci u zagrijanoj rerni na 180 C dok se biskvit ne odvoji od
stranice kalupa. Ohladi i isjeci na 3 dijela.
Priprema nadjeva:
1. Nadjev pripremi tako što ceš pjenasto umutiti maslac sa šecerom u prahu, te dodati mu keks koji si
prelio/la sa mlakim mlijekom i u koji si dodao/la vanilin šecer.
2. U ovu smjesu dodaj mljevene lješnjake koje si prije toga malo propržio/la u tavici (bez masnoce).
3. Prerezani biskvit nafilovati i ostaviti ga oko sat vremena u frižideru da se nadjev stegne.
Priprema glazure:
1. U meduvremenu pripremi glazuru od pomenutih sastojaka (sve zajedno stavi u posudu i zagrij do
vrenja), te mlakom glazurom prelij tortu i ostavi je par sati u frižideru, da se i glazura stegne.
Posluživanje:
gore napisani recept je kopija originala
na slici torte koju sam napravila je sve isto kao u originalu sem glazure koja je mix tecne slatke pavlake sa gorkom cokoladom (250ml – 300gr srazmerno)
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci:
Biskvit:
8 jaja
8 zlica kristal secera
3 zlice kakaa
5 zlica ostrog brasna
Nadev:
300 gr mlevenog keksa plazma
300 ml mlakog mleka
250 gr maslaca
250 gr secera u prahu
150 gr proprzenih mlevenih lesnika
2 paketica vanilin secera
Glazura:
5 zlica secera
5 zlica mleka
5 zlica vode
1 zlica ulja
20 gr maslaca
4 zlice kakaa
Priprema:
Priprema biskvita
1. U šam od bjelanaca i šecera dodaj žumanca i lagano špatulom umiješaj prosijano brašno i kakao.
2. Peci u kalupu na papiru za pecenje i peci u zagrijanoj rerni na 180 C dok se biskvit ne odvoji od
stranice kalupa. Ohladi i isjeci na 3 dijela.
Priprema nadjeva:
1. Nadjev pripremi tako što ceš pjenasto umutiti maslac sa šecerom u prahu, te dodati mu keks koji si
prelio/la sa mlakim mlijekom i u koji si dodao/la vanilin šecer.
2. U ovu smjesu dodaj mljevene lješnjake koje si prije toga malo propržio/la u tavici (bez masnoce).
3. Prerezani biskvit nafilovati i ostaviti ga oko sat vremena u frižideru da se nadjev stegne.
Priprema glazure:
1. U meduvremenu pripremi glazuru od pomenutih sastojaka (sve zajedno stavi u posudu i zagrij do
vrenja), te mlakom glazurom prelij tortu i ostavi je par sati u frižideru, da se i glazura stegne.
Posluživanje:
gore napisani recept je kopija originala
na slici torte koju sam napravila je sve isto kao u originalu sem glazure koja je mix tecne slatke pavlake sa gorkom cokoladom (250ml – 300gr srazmerno)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar