Veoma ukusna prepletena savijača
Sastojci
450 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
1 Instant kvasac Dolcela By Podravka
100 g maslaca
50 g šećera
3 žumanjka
prstohvat soli
1 Limun šećer Dolcela By Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
225 ml mlijeka
Za nadjev:
200 g Lino lade Jaffa By Podravka
50 g grubo nasjeckanih badema
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Kvasac razmutite u malo šećera i malo toplog mlijeka te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže oko 5 minuta.
2
Brašnu dodajte sol, šećer, žumanjke, vanilin šećer, limun šećer, rastopljeni maslac i dignuti kvasac. Dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu 1,5-2 sata.
3
Kada je tijesto udvostručilo volumen, premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i oblikujte valjak, a zatim ga razvaljajte u četverokut.
4
Tanko razvaljano tijesto premažite Lino ladom Jaffa. Tijesto zarolajte u savijaču, a zatim ju po dužini oštrim nožem prerežite po pola.
5
Prepletite oba dijela preslažući jedan preko drugog u pletenicu. Nastojte isprepletati tako da prerezani kraj bude prema gore.
6
Tijesto oblikujte u vijenac i stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste prethodno namazali maslacem ili prekrili papirom za pečenje. Pospite nasjeckanim bademima.
7
Savijaču ostavite da se diže 30 minuta, a zatim stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 35-40 minuta. Na pola pečenja tijesto prekrijte papirom za pečenje.
Posluživanje
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar