Veoma ukusna prepletena savijača


Sastojci

     450 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
     1 Instant kvasac Dolcela By Podravka
     100 g maslaca
     50 g šećera
     3 žumanjka
      prstohvat soli
     1 Limun šećer Dolcela By Podravka
     1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
     225 ml mlijeka
    Za nadjev:
     200 g Lino lade Jaffa By Podravka
     50 g grubo nasjeckanih badema





Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Kvasac razmutite u malo šećera i malo toplog mlijeka te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže oko 5 minuta.
    2
    Brašnu dodajte sol, šećer, žumanjke, vanilin šećer, limun šećer, rastopljeni maslac i dignuti kvasac. Dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto i ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu 1,5-2 sata.
    3
    Kada je tijesto udvostručilo volumen, premjestite ga na pobrašnjenu podlogu i oblikujte valjak, a zatim ga razvaljajte u četverokut.
    4
    Tanko razvaljano tijesto premažite Lino ladom Jaffa. Tijesto zarolajte u savijaču, a zatim ju po dužini oštrim nožem prerežite po pola.
    5
    Prepletite oba dijela preslažući jedan preko drugog u pletenicu. Nastojte isprepletati tako da prerezani kraj bude prema gore.
    6
    Tijesto oblikujte u vijenac i stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste prethodno namazali maslacem ili prekrili papirom za pečenje. Pospite nasjeckanim bademima.
    7
    Savijaču ostavite da se diže 30 minuta, a zatim stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 35-40 minuta. Na pola pečenja tijesto prekrijte papirom za pečenje.

Posluživanje

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.





izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar