Kocke od maka


Sastojci

     4 jaja
     4 dl šećera
     2 dl ulja
     2 dl mlijeka
     4 dl brašna
     1,5 dl mljevenog maka
     1/2 vrečice praška za pecivo
     voćni žele ili džem po izboru
     čokoladna glazura
     orasi, čokoladice ili drugo za ukrašavanje





Priprema

    Mikserom pjenasto umutiti jaja i ulje
    Polako, uz stalno miješanje dodavati mak i šećer a zatim naizmjence dodavati mlijeko i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo
    Gotovu smjesu uliti u nauljen i pobrašnjen lim te peči na temperaturi 180°C 50 minuta
    Pečeni biskvit još topli prorezati po visini i ostaviti da se ohladi
    U vodi rastopiti malo želea ili džema, te njime preliti donju polovicu biskvita u limu za pečenje
    Zatim tu polovicu premazati želeom ili džemom i nakon toga prekriti drugom polovicom biskvita
    Sve premazati glazurom od čokolade i ukrasitipolovicama oraha, čokoladicama ili drugim ukrasima, te razrezati na kocke

Posluživanje

Ako ove kocke držite u škrinji za duboko smrzavanje, a dođu vam nenajavljeni gosti, bit će vam potrebno 45 minuta da ih poslužite ukusnom rashlađenom delicijom.





coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.