Brze Krofne


Sastojci

      80 ml kisele vode
      250 ml mleka
      1 jaje
      1 zlica rastopljenog margarina
      pola zlice secera
      1 svezi kvasac
      rendana korica od jednog limuna
      malo praska za pecivo
      450 - 500 gr brasna







Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1
    U posudu za mesanje dodajte 450 gr brasna, prasak za pecivo, koricu limuna, jaje, kiselu vodu, puter i aktivirani kvasac ( u mlako mleko rastopite svezi kvasac i dodajte secer, nek stoji par minuta ). Mesite toliko dugo dok nedobijete mekano glatko testo. Testo ostavite da se odmara 15 minuta.

   2
    Na pobrasnjenoj radnoj povrsini premesite testo, rastanjite . Vadite oblike pobrasnjenom modlom, casom ili pravite oblike po zelji. Redjajte na pobrasnjenu krpu i neka se odmaraju 15 minuta.
    3

    Przite u dubokom ulju.Uvek preklopite poklopcom kada prvi put spustate testo u toplo ulje, pricekajte da se podignu ( narastu u ulju ) a zatim uklonite poklopac i preokrenite sa druge strane i pecite do kraja.

 4
    Gotovo krofne vadite na papirnate ubruse.

  5
    Pospite sa secerom u prahu.







Recept preuzet sa :  http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.