Predivna tortica kojoj se kako deca tako i odrasli obraduju....





 Sastojci 10 osoba

    KORA:
    4 jaja
    4kašika šećera
    4kašika Pšenično glatko brašno Podravka
    1velika kašika kakaa u prahu Dolcela
    1/2kesice Prašak za pecivo Docela
    2kašike ulja
    2kašike hladnog mleka

    FIL:
    1l. mleka 150 g prah šećera
    4kesice Pudinga vanilin Dolcela
    8kašika šećera
    150g. margarina ili putera
    100g. bele linolade(ili bele čokolade)
    100g. 100g crne čokolade
    150g. Šećera u prahu Dolcela

    ZA ČOKOLADNA SRCULENCA:
    125g. brašna
    125g. jogurta
    100g. šećera
    100g. 100g crne čokolade
    50g. margarina ili putera
    1kašika kakaa u prahu Dolcela
    1/2kesice Prašak za pecivo Docela
    1 jaja

    I JOŠ:
    3-4kašika džema od šljiva




 Priprema

    1.
    Umutiti jaja sa šećerom pa dodati i brašno, pecivo, kakao, ulje i mleko. Koru peći u većem plehu 35X35 cm...oko 10 minuta, na 180 C. Pripremiti i kalup za torticu koji treba obložiti folijom.
    2.
    Koru ohlađenu iseći na trake (koje su veličine kao i kalup u kome slažemo tortu).
    3.
    Za čokoladna srca umutiti jaje sa šećerom pa dodati čokoladu koju treba na pari istopiti zajedno sa puterom...lagano izmešati pa dodati i jogurt kakao i brašno u kome smo dodali pecivo. Sipati dobijeno testo u kalupe u obliku srca i peći na 180 C oko 10-15 minuta. Zatim ispečena srca dobro ohladiti pa manjim kalupom u obliku srca vaditi sredinu.
    4.
    Fil: Staviti mleko da provri (odvojiti nekoliko kašika hladnog mleka da bi razmutili puding), pa u provrelo mleko sipati razmućeni puding sa šećerom. Puding skuvati dok se ne zgusne. Ohladiti puding. Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu pa dodati ohlađeni puding. Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati istopljenu belu čokoladu ili beli krem...
    5.
    ..a u drugi deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
    6.
    Filovati: Obloženi kalup sa isečenom korom premazati belim filom.
    7.
    Čokoladna srca (u šupljini) puniti belim filom i...
    8.
    ..ređati u kalup.
    9.
    Kada su medena srca poredjana nafilovana u kalup...premazati ih sa belim filom...
    10.
    ..pa sa džemom od šljiva. Odozgo sipati crni fil. Preko fila staviti oblandicu (iseći u veličini kalupa) ili poređati neki keks. Torticu staviti u frižider da se filovi stegnu, a posle 2 sata torticu izručiti na tacnu.
    11.
    Filovati po želji..Ja sam istopila čokoladu sa 3 kašike ulja i kockicom putera pa sam kašikom sipala po pripremljenoj foliji u obliku saća (moja deca je zovu pucketava folija).
    12.
    Pa kada se čokolada stegne polako je prilepiti na tortu i foliju odlepiti....ostaje pravo saće...

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.