Pizza kroasani



Sastojci
Za testo:

    300 ml mleka
    250 ml jogurta
    1 kocka kvasca
    1 kašičica šećera
    2 kašičice soli
    100 ml ulja
    1 kg brašna
    200 g margarina

Za fil:

    300 g dimljene pečenice
    200 g sitnog sira
    200 g kačkavalja
    100 ml kečapa

Za premazivanje:

    2 žumanceta
    1 kesica origana
    po želji susam


Priprema
1

U odgovarajućoj posudi sjediniti kvasac, šećer i mlako mleko, pa ostaviti da odstoji dok kvasac ne nadođe.
2

U većoj posudi pomešati jogurt i ulje, dodati kvasac, posoliti po ukusu te polako dodavati brašno meseći sve vreme.
3

Kada testo počne da se odvaja od ruku, izvaditi ga iz posude, te oblikovati 4 malih lopti prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje.
4

Svaku loptu oklagijom razvući u krug i sve premazati margarinom.
5

Odstojalo testo oklagijom razvući što tanje, u krug pa podeliti na 8 delova.
6

Pečenicu iseći na kockice pa izmešati sa sirom, rendanim kačkavaljem i kečapom.
7

Po kašičiču pripremljene mase staviti na svaki trougao od testa i zaviti.
8

Oblikovane kroasane poslagati u nauljen, brašnom posut pleh, pa premazati žumancetom i posuti origanom.
9

Pripremljene kroasane ostaviti da odstoje 60 minuta, a zatim ih staviti da se peku u zagrejanu rernu na 170°C dok ne porumene.


Izvor: http://www.recepti.com/


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.