Prve riječi za one koji probaju ovu tortu su "da li mogu dobiti recept?" ! Odlična, jednostavna i veoma ukusna !





 Sastojci

    250g cokolade
    200g nugat
    750 ml slatkog vrhnja

    biskvit
    3 bjelanjka
    3 kasike hladne vode
    100g secera
    3 zumanjka
    75g brasna
    15g kakao
    1 kasikica praska za pecivo
    25g gustina

    jos pripremiti
    100g ljesnjaka
    150g toffife bomboni
    1-2 kasike kakaa





 Priprema

    1.
    Prvo pripremite kremu,najbolje uvecer,jer treba da odstoji par sati!
    2.
    Za kremu grubo narezite cokoladu za kuhanje i nugat,pa prelijte dobro zagrijanim vrhnjem. Kada se otopi stavite u frizider da se ohladi.
    3.
    Za biskvit cvrsto ulupajte bjelanjke sa vodom i postepeno dodavajte secer(oko 10 minuta da se secer rastopi).Sada ulupati zumanjke.

    Brasno,kakao,gustin i prasak prosijati,pomjesati,pa polako pjenjacom umjesati u jaja.
    4.
    Kalup 26cm namastiti,pobrasniti i tijesto uliti i poravnati-peci na 175° 20-25 minuta.Kad se ohladi prerezati na pola.
    5.
    Ljesnjake poprziti na tavi, bez masnoce.Protrljati krpom,da se skine opna(ne mora skroz) i ohladiti.Nasjeckati i staviti u ohladeno cokoladno vrhnje(ne precvrsto).
    6.
    Pola biskvita staviti na tanjur za tortu i okolo staviti obruc za torte.Biskvit namazati sa 2/3 kreme ,gore staviti drugi dio biskvita i premazati sa ostatkom kreme.Tortu ostaviti 3-4 sata u frizideru,posuti kakaom u prahu i ukrasiti sa toffife bombonima.

Posluživanje

Iako u receptu ne pise,ja cu drugi puta malo nakvasiti biskvit,ali to je samo moj ukus! Svi su mi rekli da je dovoljno kremasta,pa kako volite...Gore sam posula sa neskvikom.

Izvor: www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.