Predivna ideja za ručak, iznenadite vaše najmilije !






 Sastojci 4 osobe

    8 fileta lista (ili neke druge ribe)
    2 jušne žlice kapara
    0,5 l slatkog vrhnja
    sol, papar
    1 čajna žličica soka od limuna
    mješavina začina za ribe
    3 žlice maslinovo ulja





 Priprema

    1.
    File ribe dobro osušimo i natrljamo začinom za ribe ili samo solju i paprom, pokapamo sokom limuna.
    2.
    Ugrijemo ulje i filete ispečemo s obje strane, da dobiju hrskavu koricu. Maknemo jih iz posude i spremimo na toplome.
    3.
    Odlijemo višak ulja i u posudu stavimo vrhnje. Miješaću malo ga ugrijemo i vratimo u posudu ribu te na laganoj vatri ostavimo pet minuta.
    4.
    Dodamo kapare. Ako upotrebimo one iz slane vode, prije dodavanje isperemo jih. Po želji dodamo soli i papra, potom sve skupa opet ostavimo na laganoj vatri oko pet minuta.

    Gotovo.


Posluživanje

Kao prilog obično poslužim pečeni krumpir u obliku lepze, ideju našla na coolinarici.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.