Malo drugačiji način za pripremu džema, ali svejedno ukusan. - Džem od jabuka






Sastojci
5 kg jabuka
4 l vode
3 kg šećera
1 kg limuna





Način pripreme

    Jabuke dobro operite pa izrežite na četvrtine zajedno sa limunom.
    Poredajte u šerpu i prelijte vodom pa kuhajte dok voće potpuno ne omekša.
    Izgnječite viljuškom pa stavite da se kuha još pola sata.
    Smjesu uspite u gasu i ostavite da se cijedi u posudu preko noći.
    Tekučinu uspite u šerpu zajedno sa šećerom i kuhajte stalno skidajući pjenu.
    Kuhajte dok se džem ne razbistri pa ga sipajte u sterilizirane tegle.
    Pokrijte i ostavite da se ohladi preko noći.



Recept preuzet sa: www.domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.