HLADNA LJETNA MUSAKA OD TIKVICA, BEZ MESA


 Idealna za ove vrele dana. Brzo, jednostavno, a ukus fantastičan.
Sastojci

    1kg tikvica
    1.čaša kisele pavlake
    4kom. jaja
    so
    malo brašna
    malo ulja










Priprema

    1.
    Tikvice iseći kao za pohovanje/ uzduž ili na kolutove/malo posoliti i ostaviti da puste svoj sok.

    2.
    Sok  baciti, a tikvice uvaljati u brašno sa obe strane.
    3.
    Jaja viljuškom razmutiti, dodati pavlaku, so i ujednačiti smesu.
    4.
    Sada nauljiti vatrostalnu posudu, pa poredjati jedan red pobrašnjavljenih tikvica. Premazati tikvice smesom od jaja i pavlake i tako redom. Poslednji red treba da bude premaz od pavlake i jaja.
    5.
    Poklopiti i peći na 200 stepeni, 30 minuta.

Posluživanje
Sada mi na ovoj vrelini, najviše prija hladna sa hladnom salatom.








Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.