"Tops" tortica
Osvježavajuća slastica od mog omiljenog keksa.
Sastojci
pola kg tops keksa
200 g petit keksa
2 kesice pudinga od čokolade
8 supenih kašika šećera
1 l mlijeka
1 naranča
1 limun
100 g mliječne čokolade
250 g putera
5 supenih kašika šećera
vrećica šlag pjene ili kreme
Priprema
1.
Skuhati puding u litri mlijeka, sa 8 kašika šećera. Dok je još vruć u njemu rastopiti čokoladu pa ostaviti da se ohladi.
2.
Tops izrezati na četvrtine, a petit keks izlomiti. Staviti sve u veću posudu.
Puter pjenasto umutiti sa pet kašika šećera, te naribanom koricom limuna i naranče. Pomiješati ga sa ohlađenim pudingom i dobro izmiješati da se sjedini, najbolje mikserom.
3.
Kremu preliti preko keksova i dobro izmiješati, te smjesu izliti u kalup, poravnati i na kraju premazati umućenim šlagom. Prije služenja dobro ohladiti.
izvor : coolinarika.com
Sastojci
pola kg tops keksa
200 g petit keksa
2 kesice pudinga od čokolade
8 supenih kašika šećera
1 l mlijeka
1 naranča
1 limun
100 g mliječne čokolade
250 g putera
5 supenih kašika šećera
vrećica šlag pjene ili kreme
Priprema
1.
Skuhati puding u litri mlijeka, sa 8 kašika šećera. Dok je još vruć u njemu rastopiti čokoladu pa ostaviti da se ohladi.
2.
Tops izrezati na četvrtine, a petit keks izlomiti. Staviti sve u veću posudu.
Puter pjenasto umutiti sa pet kašika šećera, te naribanom koricom limuna i naranče. Pomiješati ga sa ohlađenim pudingom i dobro izmiješati da se sjedini, najbolje mikserom.
3.
Kremu preliti preko keksova i dobro izmiješati, te smjesu izliti u kalup, poravnati i na kraju premazati umućenim šlagom. Prije služenja dobro ohladiti.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar