SLADOLED TORTA – BEZ PEČENJA

Sastojci:

        150 g keksa,
        250 g margarina,
        250 g čokolade,
        150 g šećera u prahu,
        7 jaja,
        2 šlag kreme.





Priprema:

    Penasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu.
    Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
    U jednoj posudi umutiti sneg od belanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.
    Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.
    Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko.
    Premazati filom.
    Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa naneti preko fila.









izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.