MOJ NAJDRAŽI RECEPT ZA KLJUKUŠU
Ovo mi je jedan od omiljenih brzinskih a ekonomičnih ručaka
Sastojci
krompir,luk
slanina,kobasica
brasno,prasak za pecivo
jaja,jogurt
zacini
Priprema
1.
Sitno isjeckati šaku slanine,šaku domaće kobasice(naravno može i kupovne neke dimljene),glavicu crnog luka,pa sve malo prodinstati na par kapi ulja,tek da puste mirise....
Dok se hladi,izrendati 4-5 srednjih krompira(malo ih iscijediti ali ne skroz),u to dodati 2 jaja,2 kašike jogurta,3-4 kašike brašna,pola praska za pecivo....Sjediniti sa prethodnom masom,dodati malo vegete ili nekog drugog zacina,bibera,soli ne treba jer su slanina i kobasica pustile dovoljno,dobro podmazati tepsiju (pleh),peci dok ne porumeni (pola sata-40 min).
Posluživanje
Uz jogurt,salatu,ko kako voli-ja volim sa kiselim kupusom....:)
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci
krompir,luk
slanina,kobasica
brasno,prasak za pecivo
jaja,jogurt
zacini
Priprema
1.
Sitno isjeckati šaku slanine,šaku domaće kobasice(naravno može i kupovne neke dimljene),glavicu crnog luka,pa sve malo prodinstati na par kapi ulja,tek da puste mirise....
Dok se hladi,izrendati 4-5 srednjih krompira(malo ih iscijediti ali ne skroz),u to dodati 2 jaja,2 kašike jogurta,3-4 kašike brašna,pola praska za pecivo....Sjediniti sa prethodnom masom,dodati malo vegete ili nekog drugog zacina,bibera,soli ne treba jer su slanina i kobasica pustile dovoljno,dobro podmazati tepsiju (pleh),peci dok ne porumeni (pola sata-40 min).
Posluživanje
Uz jogurt,salatu,ko kako voli-ja volim sa kiselim kupusom....:)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar