KOLAČ BEZ VAGANJA I MJERENJA: KOLAČ OD JOGURTA SA VIŠNJAMA
Ovo je recept moje mame i meni je najdrazi. Nema vage i mjerenja, za mjeru vam je dovoljna casa od jogurta ( 2 dl ), malo vaseg vremena i imati cete odlican desert! Uzivajte…. :))
Sastojci:
2 jaja
1 i pol casa secera
pola case ulja
2 case glatkog brasna
1/2 praska za pecivo
2 vanili secera
1 casa jogurta ( ja koristim cvrsti jogurt )
naribana korica limuna – po zelji
1 tegla visanja iz kompota
Casa – 2 dl
Priprema
1.
Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2.
Visnje iz kompota ocijedite.
3.
Miksaj dva cijela jaja sa casom i pol secera, te vanili secerom dok ne dobijete lijepu svijetlo zutu smjesu. Zatim lagano dodajte pola case ulja i dalje miksajte. Smanjite mikser pa nazmjenicno dodajte brasno sa praskom za pecivo i jogurt.
4.
Pripremite kalup za pecenje tako da ga premazete margarinom i pospete brasnom.
5.
Sipajte pripremljeni biskvit, rasporedite ocijedjene visnje ili neko drugo voce i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne postane zlatno zute boje.
6.
Po zelji posluzite sa tucenim slatkim vrhnjem.
7.
U dio smjese prije pecenja mozete dodati malo kakaa!
Izvor: coolinarika.com
Sastojci:
2 jaja
1 i pol casa secera
pola case ulja
2 case glatkog brasna
1/2 praska za pecivo
2 vanili secera
1 casa jogurta ( ja koristim cvrsti jogurt )
naribana korica limuna – po zelji
1 tegla visanja iz kompota
Casa – 2 dl
Priprema
1.
Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2.
Visnje iz kompota ocijedite.
3.
Miksaj dva cijela jaja sa casom i pol secera, te vanili secerom dok ne dobijete lijepu svijetlo zutu smjesu. Zatim lagano dodajte pola case ulja i dalje miksajte. Smanjite mikser pa nazmjenicno dodajte brasno sa praskom za pecivo i jogurt.
4.
Pripremite kalup za pecenje tako da ga premazete margarinom i pospete brasnom.
5.
Sipajte pripremljeni biskvit, rasporedite ocijedjene visnje ili neko drugo voce i pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne postane zlatno zute boje.
6.
Po zelji posluzite sa tucenim slatkim vrhnjem.
7.
U dio smjese prije pecenja mozete dodati malo kakaa!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar