Kazu: prave pekarske kifle!
Sastojci
1kg
brasna
2
kasike secera
1
kasika soli
1/2l
vode
2
kasike ulja
1kesica/1kocka
kvasca
1
jaje za premazivanje
Priprema
Kvasac istopiti u malu mjeru tople vode.
2.Promjesati sa viljuskom da se sigurno izjednaci
3.Ostaviti da malo odstoji
Od navedeni sastojaka s desne strane napraviti ravnu smjesnu
po mognucnosti dodati jos malo vode, jer zavisi do brasna kako ce da se izjedini tijesto.
2.Gotovo tijesto ostaviti da odstoji jedno 15-20 minuta. Da nadodje.
3.Rernu zagrijati na 250 stepeni.
4.Od tijesta napraviti 16-22 loptice, koje ces motati u oblik kifli. U
5.Gotove kifle premazati jajem da dobije boju kao na slici. Po zelji posuti krupne soli ili nesto drugo po zelji.
.Staviti u rernu da se pece na 250 stepeni na 12-14min.
coolinarika.com
1kg
brasna
2
kasike secera
1
kasika soli
1/2l
vode
2
kasike ulja
1kesica/1kocka
kvasca
1
jaje za premazivanje
Priprema
Kvasac istopiti u malu mjeru tople vode.
2.Promjesati sa viljuskom da se sigurno izjednaci
3.Ostaviti da malo odstoji
Od navedeni sastojaka s desne strane napraviti ravnu smjesnu
po mognucnosti dodati jos malo vode, jer zavisi do brasna kako ce da se izjedini tijesto.
2.Gotovo tijesto ostaviti da odstoji jedno 15-20 minuta. Da nadodje.
3.Rernu zagrijati na 250 stepeni.
4.Od tijesta napraviti 16-22 loptice, koje ces motati u oblik kifli. U
5.Gotove kifle premazati jajem da dobije boju kao na slici. Po zelji posuti krupne soli ili nesto drugo po zelji.
.Staviti u rernu da se pece na 250 stepeni na 12-14min.
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar