Ciste na dojkama grudima – prirodno lečenje

Ciste na dojkama bolest su koja muči mnogo žena, posebno srednje dobi. Iako su ciste na dojkama većinom benigne, neugodne su i često bolne. Ova pojava sve je češća, a stručnjaci kažu da su ciste najčešće posledica stresnog života. Žene koje imaju problema sa cistama pre svega bi trebale da izbegavaju alkohol i napitke s kofeinom, da unose dovoljno vitamina i imaju regulisanu probavu, ali i da uzimaju suplemente vitamina D i jedu dosta kupusa i brokolija. S obzirom na to da su ciste na dojkama većinom bezopasne, većina lekara ne preporučuje njihovo uklanjanje, pa se veliki broj žena okrenuo prirodnom uklanjanju, biljkama.
Ciste na dojkama/grudima – prirodno lečenje

Mešani čaj

U jednakim delovima pomešati mentu, bazgu, imelu, neven i hajdučku travu, a potom skuvati na uobičajen način. Ove biljke snažno deluju na imunitet, sprečavaju rast tumora i smanjuju upale. Prema željama, u mešavinu se može dodati i vrkuta, biljka koja leči sve ženske bolesti. Terapija ovim čajem je spora ali izuzetno efikasna. Potrebno je piti jednu litru čaja dnevno šest meseci, a uz to se hraniti lagano i izbaciti mlečne proizvode i alkohol. Uz ovaj čaj je poželjno piti kapi od imele, kadulje, stolisnika i matičnjaka, za smirenje organizma.










Čuvarkuća

Čuvarkuća je jedna od čudesnih biljaka koje leče veliki broj bolesti. Ova mešavina preporučuje se za lečenje cisti na dojkama, ali pomaže i kod cisti na jajnicima i bubrezima.

300 grama listova čuvarkuće ubrati, oprati i samljeti u blenderu. Pomešati sa 300 grama prirodnog meda, najbolje od kestena, i staviti u staklenu teglu. Smeša treba 7 dana da stoji u frižideru u tegli, ali je povremeno treba mešati. Nakon faze stajanja, smeša se treba uzimati svaki dan tri puta, po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima odmah ujutro, na prazan stomak, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje. Lečenje ovom mešavinom traje nekoliko nedelja, ali mnoge žene tvrde da je ovaj lek rešio njihov problem.

Sok od žita

Mlade zelene listove žita samljeti i iscediti sok. Sok treba nasuti u kocke za led i zamrznuti. Kocke se stave u čašu s vodom i ostave da se istope, a zatim popiju. Lek je najbolje uzimati ujutro. Pije se 72 dana pa je potrebno imati 72 kocke. Ovaj lek topi ciste, zahvaljujući velikom broju vitamina, aminokiselina i minerala koji se nalaze u žitu. Pomaže i kod uklanjanja cista na bubrezima i jajnicima, ali je dobar i za druge organe.

Krema za dojke

Krema za dojke pravi se od nevena, lavande, čempresa, ruže, propolisa i malo kantariona ili mente. Osobe koje su alergične na propolis mogu ga izbaciti iz sastojaka. Krema se svakodnevno umasira u obe dojke, masažom od donjeg dela dojke prema pazuhu. Na ovaj način dojke se čiste od toksina. Za žene koje su pod izuzetnim stresom, terapija se može pojačati kapima na bazi valerijane.










izvor : http://cajeviza.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.