Tutti frutti – kolač koji se ne peče

Sastojci

fil

8 dclmlijeka
8 žlicabrašna
8 komjaja
4 žlicešećera
1vanilija
20 dkgmargarina
10 dkgčokolade za kuhanje
5 žlicasitnog šećera
0,5 kgkeksa petit







Priprema

Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i takotri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika zagore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamootopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na parii staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.







korisno.net

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.